Редактор: e-mail: Кадър: БТВУчениците няма да носят маски в час, запазваме модела

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВУчениците няма да носят маски в час, запазваме модела
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Учениците няма да носят маски в час, ще носят на двора, но не по време на учебни занятия

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Учениците няма да носят маски в час, резервираме модела на невзаимодействие сред паралелките или това, което назоваваме пашкули, балончета, с цел да има ефикасен образователен развой.

Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев в „ Тази заран ” по БТВ.

Позитивното на този модел е, че не се изисква носене на маски вътре в класните стаи по време на образователни занятия. Негативното е, че при едно инфектирано дете или преподавател се карантинира цяла паралелка, тъй че отрицателното е огромният брой карантинирани, посочи Вълчев.

Към днешна дата имаме 8,5 % инфектирани на хиляда възпитаници и учители, които са карантирани и не учат в системата. Една огромна част от тях не са по линии на цели паралелки, а по линия на самостоятелно взаимоотношение със инфектирани, даже отвън учебното заведение, в семейство, с близки вкъщи, сподели още министър Вълчев.

Учениците ще носят маски на двора, когато има разбъркване на паралелки, до момента в който чакат вечер родители или дружно играят, не по време на образователни занятия, сподели още Красимир Вълчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР